Hatalmas meglepetés

Én alapvetően nem vagyok az a vállalkozó típus, nem is igen szeretném sosem megpróbálni a saját életemet élni a munka területén. Én ismerem magam és tudom, hogy nekem bizony fontos és nagyon sokat jelent, segít, ha lehet így mondani, hogy igazság szerint nem rajtam áll vagy bukik minden. Én nem bírom a nagy feszültséget kezelni, projektekben is inkább azokat szeretem, amik nem sajátok, hanem csapatmunkaként működnek. Persze nem jelenti azt, hogy elbújok a felelősség alól ha úgy alakul, de ha választani lehet bizony én inkább azt fogom választani, ahol többen tudunk dolgozni egy-egy problémán. Nem szeretek tehát egyedül végigvinni egy projektet.

Számomra nem nagyon volt gond még egyik munkahelyen sem, legyen szó a főnök elfogadásáról vagy a kollégákkal való kapcsolatról, kommunikációról. Mindig elég könnyen megértem és megértetem velük magam. Számos dologban fejlődtem természetesen én is az évek során, főleg a stressztűrő képességem nőtt, már egyre inkább nyugodtan vállalok olyan részfeladatokat is, amelyeket egyedül kell végigvinnem. Ebben pedig nagy segítségemre volt egy vállalati coaching, ami akármilyen furcsa is, hatalmas segítséget adott abban, hogyan kezeljem ezeket a feladatokat, a velük járó feszültséget, a fáradtságot vagy épp hogyan kezeljem jól a kissé alacsony önbizalmamat vagy ha úgy tetszik pont hogy annak a hiányát.

Amikor a főnököm kijelentette, hogy lesz egy coaching sorozat, amit meg kell csinálnunk vállalati szinten, megmondom őszintén ellenállást éreztem magamban, mert úgy gondoltam, hogy nem lesz kézzel fogható eredménye, vagyis valódi értéke számomra, mégis ott kell ülni, elveszi a munkámtól az időt, és lassabban fogok haladni azzal, amivel amúgy már elég jól álltam idő tekintetében is.

Nagy meglepetés ért, mikor azt éreztem, hogy a kowghweel csapata nem csak hogy nagyon profin és hatékonyan, gördülékenyen viszi végig a tréninget, hanem hogy mennyire hasznos tanácsokkal látnak el, és milyen sok jól működő technikát mutatnak számomra azokra a helyzetekre vagy szituációkra, amit nehezen kezelek a mindennapok során. Hatalmas fejlődésen mentem keresztül, amit nekik köszönhetek. Remélem lesz még alkalmam arra, hogy még jobb lehessek a tréningjük által.