Az életmentő segítség

Az ember a mai világban arra van sajnos felkészülve, hogy sokszor még a saját ismerősöktől, barátoktól se várhat segítséget, nem még ráadásul idegenektől, mondjuk egy teljesen idegen környezetben, esetleg külföldön, az otthonától távol. Így volt nekem az egyik kollégám is, aki kirendeltségben töltött itt nálunk Magyarországon két hónapot, és hát mikor máskor sikerült volna leejtenie a lépcsőn a telefonját, mint itt, a teljesen ismeretlen és idegen tereken és környezetben.

Láttam rajta, hogy nagyon ideges, és azt is, hogy az irodába érve nagyon gyorsan elkezdett valamit keresgélni, ezért hát oda mentem hozzá és megkérdeztem, hogy jól látom-e, hogy baj van, és ha igen, abban az esetben esetleg tudnék-e bármiben segítséget nyújtani a számára. Láttam rajta, hogy annyira meglepődött, hogy először meg sem tudott szólalni. Néztünk egymásra, majd mosolygott egyet, és teljes nyitottsággal közölte, hogy ne haragudjak, de ő annyira meglepődött, mert bizony neki még nem volt ilyen, hogy bármelyik országban bárki odamenjen és segítséget ajánljon fel, pedig már sokat utazott és sokat is volt szorult helyzetben.

És hát a problémája az volt, hogy teljesen betörte a kijelzőjét a telefonján, és elkezdett olyan helyet keresni, ahol biztosan nem lesz problémája, ahol tudnak neki profi szinten és viszonylag gyorsan segíteni, mert két nap múlva utaznia kell, és hát ahhoz mindenképpen szüksége lesz a telefonjára. Tehát összefoglalva, amire szüksége lenne, egy megbízható iphone szerviz.

Én pedig széles mosollyal közöltem vele, hogy ez a legegyszerűbb dolog a világon, beírtam a laptopján az iszereles oldalát, és elmondtam neki, hogy menjen el, és itt biztosan segíteni fognak, maximális profizmussal és gyorsan. Nagyon megköszönte a kedvességet és a segítséget is, és elmondhatom, hogy azóta is nagyon jó barátok vagyunk, mert onnantól rengeteget beszélgettünk. Így tehát nem csak egy kellemes élménnyel gazdagodtunk, hogy segíteni tudtam neki, az ő problémája pedig megoldódott, hanem mindketten kaptunk egymás személyében egy nagyon jó barátot is.