Új életmód, új élet

Az ember azt gondolja amikor még fiatal, hogy az egészség olyan születéstől fogva járó semmiség, amire nem igazán kell figyelni. És azt gondolom, hogy ez teljesen természetes, hiszen amikor még fiatal voltam én is nagyon sok végén égettem a gyertyát, és nem is gondoltam volna, hogy ebből bármikor gondom származhat, akár még úgy is mondhatnám, hogy nem is gondoltam bele sosem, hogy lehetek idősebb is, amikor a fiatalkori életmód bizony meg is bosszulhatja magát. Velem ez történt, hiszen most már előjönnek olyan problémák, amikkel folyamatosan kell hogy foglalkozzak ahhoz, hogy tünetmentes legyek és az életem minősége problémamentes legyen. Persze ehhez aztán most teljes életmódváltás szükséges.

Át kellett alakítanom a táplálkozásomat és folyamatosan és fokozatosan át kell térnem egy olyan életre, ahol kevesebb stressz ér, illetve kevesebbet stresszelek dolgokon, és a mozgás, mint állandósult program része az életemnek. Nem mondom, hogy ez egy könnyű út, de mivel érzem a jótékony hatását, és a bőrömön érzem a változást, az életminőségem javulását, így azt mondhatom, hogy szépen és könnyebben menetelek ezen az úton végig.

Most már ott tartok, hogy az étkezésem nagyjából beállt egy szinte rutin feladatra, és nem is igazán kívánom azokat a legkártékonyabb ételeket vagy nasikat, amiket eddig azt gondoltam, hogy le sem fogok tudni tenni, és hát a mozgás is elég jól épül a mindennapjaimba, hiszen a leakcioztuk oldaláról megrendeltem most igazán akciós áron egy spinning kerékpárt, és minden nap munka után azon tekerek. Már teljesen jó programokat is találtam rá zenével és lelkesítő előadóval, akár online edzést is csinálhatok vele, de ha úgy tartja a kedvem csak oda ülök vele a tévé elé és még élvezet is van abban, hogy folyamatosan egy tempóban tekerek és nem az intervall edzést csinálom. Nem gondoltam volna, hogy ez nekem sikerülni fog, de úgy látom, hogy ez az új életforma, bár munkás, hihetetlen hatással van rám és az életemre, ezért lelkesen folytatom tovább a feladatok megoldását.